Egészség pont neked

egészség fogyás böjt megelőzés gyógyulás

Rólam

Papp Nóra vagyok, így találhattok meg Debrecenben személyesen, vagy online bármikor. Szenvedélyem az egészség, az egészséges táplálkozás, amely miatt létrehoztam ezt az oldalt is.

Szeretném megosztani széles körben azokat az ismereteket és személyes tapasztalatokat, amelyek segítik, hogy testünket minél tovább a legjobb egészségben tudjuk megőrizni. Régóta tart ez a szerelem, ha jól emlékszem szegedi tanárképzős voltam, amikor is elkezdtem publikálni az egyetemi lapban (kb. 20 éve). Azóta hol hivatalos, egyetemi képzés keretein belül (biológus, táplálkozástudományi szakértő), hol autodidakta módon szakirodalomból, de állandósult az életemben a téma kutatása. Mára küldetésemmé vált (aki ismer, az tudja), hogy a körülöttem élők egészségesek legyenek, és minél inkább próbáljanak olyan ételeket fogyasztani, amelyek igazán hasznukra válnak.

Elkötelezett híve vagyok a böjtnek, hiszen annyi előnnyel jár, ha helyesen használjuk, hogy közben megfeledkezünk az átmeneti kellemetlenségekkel, amelyet kezdetben tapasztalhatunk.

Írásaim erősen kötődnek az elhízás/fogyókúra témához, amely ma már nem csupán esztétikai kérdés, hanem elsősorban egészségügyi, miután rengeteg krónikus megbetegedéssel (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, rák, stb.) szoros kapcsolatot mutattak ki kutatások. Elég összetett kérdés, amely nem csupán a kalóriák számolgatásában merül ki, de célom, hogy minél mélyebbre hatoljunk a rendelkezésre álló ismeretek útvesztőiben és megtalálja mindenki a maga számára leghatékonyabb módszert, hogy egy egészséges és ideális testet teremtsen magának. 

Nem vagyok vaskalapos, hiszen én is bekapok olykor egy darab csokit (imádom, na), de törekszem arra, hogy azokhoz a tápanyagokhoz jusson a testem, amely valóban szükséges számára és olyan életmódot folytassak, hogy elégedett legyek a testemmel és messze elkerüljem az orvosokat.

Elismerem a mai világban nincs könnyű dolga annak, aki ezt szeretné megvalósítani, mert körül vesz az állandó kísértés, de egy közösség mindig erősebb, mintha egyedül kellene ezt végig csinálnunk, így hát csatlakozz a csapatunkhoz, hogy támogatókkal együtt érd el céljaidat.